Grekiskinspirerad potatissallad med kallskuret av kalkonbröst

Den här potatissalladen för tankarna litet grand till grekisk tzatziki med ingredienser som avrunnen riven gurka, vitlök och mosad vitost/feta.

Till den serverar vi kallskuren kalkon, litet oliver, vattenmelon och färsk mynta.

Perfekt sommarmiddag!

Ingredienser för 4
Potatissallad
1 dl grekisk yoghurt 0%
1 1/2 dl lättmajonnäs
2 pressade eller finhackade vitlöksklyftor
1 tsk honung
1 msk saft från citron
150 g vitost/feta med låg fetthalt, mosad med gaffel – vi använder Apetina vitost 3%
8 små kokta, kalla potatisar, skalade och skurna i bitar
1/2 grovriven gurka – låt den rinna av ordentligt
nymalen svartpeppar

3 skivor kallskuret av kalkon per person – eller annat valfritt kallskuret

Till servering
cocktailtomater
blandade oliver
vattenmelon i bitar
grovhackad färsk mynta

Gör så här
Potatissallad
Blanda yoghurt, lättmajonnäs, vitlök, honung och citronsaft i en stor skål.

Rör ner den mosade vitosten/fetaosten, potatisen och gurkan och rör om. Smaka av med svartpeppar.

Servera salladen med kalkon, cocktailtomater, oliver, vattenmelon och färsk hackad mynta.

Smaklig spis!

Honung är fantastiskt som smakförhöjare och för att ge litet sötma. Vi har bl a använt honung till BBQ-sås, Rabarberkyckling och Rosmarindoftande rödbetsvåffla med fetaost.