Karoto Keftedes – Grekiska morotsbiffar

Saftiga, supergoda grekiska morotsbiffar med fetaost, örter och spiskummin. Receptet kommer från Zeinas Kitchen och vi serverar hennes tzatziki och en god sallad till.

Enkelt och smarrigt!

Ingredienser för 4
700 g morötter
2 salladslökar eller 1 liten rödlök
Ca 0,5 dl finhackad persilja
2 msk finhackad dill
100 g fetaost – vi använder Apetina vitost 3%
1 ägg
1 dl ströbröd – vi gör eget fullkornsströbröd
1 tsk spiskummin
Salt & peppar

Serveringsförslag:
Tzatsiki

Gör så här
Riv morötterna på grova sidan av rivjärnet, finhacka salladslök, dill och persilja. Smula fetaosten och blanda sedan ihop alla ingredienser till biffarna. Låt smeten stå och svälla i 5 min.

Forma små biffar. Pressa biffarna med händerna när du formar dom så håller dom lättare ihop. Hetta upp olja och stek biffarna ca 5 min på varje sida på medelvärme. Vänd inte biffarna för ofta, då kan dom lätt falla isär. Servera kalla eller varma med önskat tillbehör.

Gillar du grekisk mat? Titta på t ex My Big-Fat Low Fat Greek Moussaka, Spanakopita Meatloaf och Grekiskinspirerad potatissallad med kallskuret av kalkonbröst för några fler rätter med grekiska smaker vi provat.