Grekiskinspirerad potatissallad

Den här potatissalladen, med ingredienser som avrunnen, riven gurka, vitlök och mosad vitost/feta, för tankarna till Grekland. Dessutom är det fantastisk sommarmat, tycker vi!

Ingredienser för 4
1 dl grekisk yoghurt 0%
1 1/2 dl lättmajonnäs
2 pressade eller finhackade vitlöksklyftor
1 tsk honung
1 msk saft från citron
150 g vitost/feta med låg fetthalt, mosad med gaffel – vi använder Apetina vitost 3%
8 små kokta, kalla potatisar, skalade och skurna i bitar
1/2 grovriven gurka – låt den rinna av ordentligt
nymalen svartpeppar

Gör så här
Blanda yoghurt, lättmajonnäs, vitlök, honung och citronsaft i en stor skål.

Rör ner den mosade vitosten/fetaosten, potatisen och gurkan och rör om. Smaka av med svartpeppar.

Gurka är ju så gott och ändå består den mest av vatten. Raita med äpple, gurka och mynta, Krispig Togarashikyckling med sesam- och gurkrelish och Tomat-, gurk- och rödlöksalsa är några fler recept där vi använt gurka.

3 kommentarer Lägg till din

Lämna en kommentar