Potatissallad med ägg och stenbitsrom

Potatissallad är riktig sommarmat, tycker vi, och helst ska den så klart vara hemgjord.

I den här varianten använder vi grekisk yoghurt med 0% fett, men vill du ha den krämigare kan du lägga till 2 msk lättmajonnäs. Vi tycker inte att det behövs, men det är en smaksak.

Vi blandar i ägg och stenbitsrom också, vilket gör att den passar alldeles ypperligt som tillbehör på en silltallrik eller, som igår, på midsommartallriken.

Vill du ha den vegetarisk byter du stenbitsrommen mot tångkaviar.

Ingredienser för 4-6
8 små kokta, kalla färskpotatisar skurna i bitar
1/2 strimlad purjolök
3 dl naturell grekisk yoghurt 0%
1 burk röd stenbitsrom
2 hårdkokta ägg, skalade och skurna i mindre bitar
en redig bunt färsk hackad dill
salt med låg natriumhalt och nymalen svartpeppar

Gör så här
Blanda ihop alla ingredienserna i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Vi har testat och gjort några fler varianter på potatissallad, t ex Ryskinspirerad potatissallad med kallskuret, Lättare potatissallad med ramslök och kallskuret från fågel och Grekiskinspirerad potatissallad med kallskuret av kalkongbröst.

3 kommentarer Lägg till din

Lämna en kommentar