Kycklingsallad med grekiska influenser

När det är riktigt varmt är det gott med kall mat och mat som innehåller salta ingredienser, så i den här salladen blandar vi i feta/vitost och kalamataoliver och vi dressar den med en vinägrett och litet pressad citron.

Snabbt, enkelt och det blir väldigt fräscht och gott!

Ingredienser för 4
olivolja i sprayflaska
4 kycklingfiléer utan skinn och ben

2 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 halverad och tunnskivad röd lök
1 riven vitlöksklyfta
150 g kalamataoliver
2 halverade och tunnskivade tomater
1/2 halverad och tunnskivad gurka
100 g vitost/feta med låg fetthalt – vi använder Apetinas 3%
2 msk färsk hackad oregano
några droppar färskpressad citronsaft
salt med låg natriumhalt och nymalen svartpeppar

Gör så här
Spraya olja i en stekpanna och värm upp på medelvärme.

Fräs kycklingfiléerna i pannan tills de är tillagade (innertemperatur 72 grader). Låt dem kallna och skär dem sen i skivor, strimlor eller bitar.

Blanda övriga ingredienser till salladen och servera med kycklingen..

Smaklig spis!

Nyfiken på andra rätter med grekiska influenser? Kolla in t ex Musslor Kokkinisto, Wrap med halloumi och grekisk sallad och Grekisk ugnsrostad fisk med grönsaker.