Wrap med halloumi och grekisk sallad

Det här snabba, enkla och goda receptet har jag hittat hos brittiska Olive Magazine .

För något år sedan var det en massa skriverier om att vi inte skulle köpa importerad halloumi från Cypern eftersom de bönderna där ger så mycket antibiotika till sina djur, mer än 40 ggr mer än vad de svenska djuren får.

Var och en får göra som den gör, men vi använder grilloumi, eldost eller grillost i stället och vill du kan du testa att göra Marie Mandelmanns halloumi själv. Recept finns här.

Nåväl, åter till receptet. Det tar ca 20 minuter (det enda som ska tillagas är osten) och är, tycker jag, perfekt sommarmat.

Ingredienser (för 4)
250 g halloumi skuren i tunna skivor – vi använder Stafva Grillost
4 msk grekisk yoghurt – vi använder den med 0% fetthalt
4 wraps – vi använder fullkornstortilla medium

Grekisk sallad
1 msk rödvinsvinäger
1 msk extra virgin olive oil
1/2 tsk torkad oregano
250 g skivade små plommontomater
1/2 gurka, urkärnad och skuren i bitar
1 gemsallad skuren i bitar
50 g kalamata oliver, sköljda och skurna på mitten
1/2 knippe färsk bladpersilja riven i mindre bitar

Gör så här
Blanda vinäger, olja och oregano i en stor skål. Smaksätt med litet salt och peppar. Häll på övriga ingredienser och blanda om väl.

Värm en non-stickstekpanna och stek halloumiskivorna i torr panna i ca 1-2 min på varje sida tills de fått fin färg.

Bred yoghurten på brödet och servera med halloumin och salladen.

Sugen på fler förslag på wraps? Här är några – Caesarish-wrap, Wrap med kycklingpastej- och kesoröra och Chilikycklingwrap.