Soufiko – Ratatouille från Ikaria

Ta grönsaker efter säsong och olivolja och så har du det du behöver.

Receptet kommer från Mitt Grekland och idag väljer vi att servera ett pitabröd med taramasalata till. Det gör att just den här versionen inte är vegansk, eftersom taramasalatan innehåller rom.

Gott och härligt!

Ingredienser 6-8
2 potatisar
2 auberginer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
2 zucchinis
3 tomater
2 msk färsk oregano
2 tsk salt
1 dl olivolja

Skär alla grönsaker i bitar om 2-3 centimeter i storlek. Vitlöken och tomaterna hackas i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en rejäl gryta och strö över saltet. Häll över olivoljan och låt det koka i 20- 30 minuter tills potatisen är genomkokt. Rör om ett par gånger. Smaka av med eventuellt mer salt. Strö över hackad, färsk oregano och lite mer olivolja vid serveringen. Soufiko kan serveras både varm som kall, som ensamrätt eller som tillbehör.

Flera liknande rätter vi lagat är Pisto Manchego, Bön- och grönsaksröra och Ratatouille à la Brit.

Med 1 pitabröd och taramasolata per person motsvarar 1 portion 14 viktväktarpoints. Hoppar du över bröd och taramasolata blir det 10 points.

En kommentar Lägg till din

Lämna en kommentar