Kalkonfärslimpa med bl a riven morot, katrinplommon, dijonsenap och kalkonbacon

Den rivna moroten och bitarna av katrinplommon gör den här färslimpan otroligt saftig och god. Vi väljer kalkonfärs och kalkonbacon, men du kan givetvis använda annan färs och bacon också om du skulle föredra det.

Vi serverar saltgurka och en liten klick osötade lingon till. Supergott!

Ingredienser för 5
1 dl fiberhavregryn
1 dl lätt crème fraiche
1/2 dl lättmjölk
2 msk dijonsenap
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
500 g kalkonfärs
1 stor morot skalad och finriven
15 katrinplommon, urkärnade och skurna i mindre bitar
salt med låg natriumhalt och nymalen svartpeppar
rapsolja i sprayflaska

100 g kalkonbacon

Till servering
2 små kokta potatisar per person
1 hel saltgurka, skivad per person
en klick osötade lingon per person
en god sallad

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda fiberhavregryn, lätt crème fraiche, lätttmjölk, dijonsenap, lök- och vitlökspulver i en skål.

Tillsätt kalkonfärs, morot, katrinplommon, salt och peppar och blanda ihop till en smet.

Spraya litet olja i en brödform och häll över smeten i den.

Jämna till ytan litet grand och täck den med kalkonbacon.

Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 30-40 min eller tills färslimpan är helt tillagad (innertemp 72 grader).

Servera med kokt potatis, saltgurka, osötade lingon och en god sallad.

Smaklig spis!

Vi har gjort ganska många färslimpor, t ex Laxlimpa med smaker från Mellanöstern, Älgfärslimpa med kantarellsås, Ajvar relishfylld kalkonfärslimpa med snabbinlagd pusztasallad-ish, Kycklingfärslimpa med vitost och spenat samt tzatziki och fullkornscouscous och Kalvfärslimpa med grillade paprikor och örter samt kall yoghurtsås med purjo och basilika.

Rätten motsvarar 13 Viktväktarpoints.

En kommentar Lägg till din

Lämna en kommentar