Salmon and Sweet Potato PERi-PERi (piri-piri) Fishcakes

Vi testar ytterligare ett recept från Nando’s med såsen vi fick i julklapp.

Idag blir det ”kakor” av sötpotatis och lax som paneras med ströbröd och chips (!). Litet udda, så det måste vi testa.

Inte dumt alls, faktiskt.

Det är litet oklart (enligt originalreceptet) var ströbrödet ska användas. Vi väljer att blanda det med chipsen till paneringen.

Ingredienser för 2 – men vi gör 4 kakor och äter 1 per person
Fiskkakor
50 ml PERi-PERIsås – vi använder medium
1 stor sötpotatis – vår väger 480 g
2 laxfiléer utan skinn – vi tar 250 g
2 stor nypa färsk hackad koriander
50 g ströbröd – vi gör eget
75 g krossade chips – vi använder lättsaltade

Yoghurtsås
50 ml PERi-PERIsås – vi använder medium
200 g grekisk yoghurt – vi använder den med 0% fetthalt, även om originalreceptet föreslår ”full fat”

Gör så här
Värm ugnen till 200 grader.

Stick hål i sötpotatisen med en gaffel och baka den i ugnen i 30 min eller tills den är mjuk. Skär den mitt itu på längden och låt den kallna. Skala och sedan mosa den.

Lägg laxen i en bakplåtspappersklädd form och ställ in i ugnen i 10-12 min.

Blanda under tiden yoghurt och PERi-PERi-sås i en skål

Strimla laxen (med en gaffel) i en skål och blanda med sötpotatisen. Rör ner ERi-PERi-såsen och koriandern och forma 4 fiskkakor.

Blanda ströbröd och krossade chips och doppa fiskkakorna på båda sidor (se till att krosset fäster på kakorna).

Lägg fiskkakorna i en oljad ugnsform och tillaga i 15-20 min. Vänd dem efter halva tiden.

Servera med en sallad (eller med chips om du föredrar det).

Flera rätter med piri-piri kan du se t ex här – Piri piri-lax med ljummen wok, Kycklinglever i piri piri-sås och Ugnsbakad kycklinglårfilé med piri-pirisås.

1 portion med grekisk yoghurt 0% motsvarar 9 viktväktarpoints.

En kommentar Lägg till din

Lämna en kommentar