Healthy & Easy Sausage Rolls – typ ”korvpiroger”

Sausage Rolls är smördegsinbakad korv (eller ”sausage meat” – fyllningen till korv) som du kan äta som snacks, som buffémat, på picknicken mm. Jag stötte på det första gången på ett bröllop i UK, faktiskt, men de serveras litet varstans i den engelskspråkiga världen.

Den här varianten från 28 by Sam Wood är en litet nyttigare version med härliga smaker. Supergott och enkelt att fixa med kryddad nötfärs.

Vi väljer att göra 4 litet större ”rolls” som vi delar på mitten vid servering, men det går lika fint att göra flera små och servera på en buffé eller ta med i matsäcken på en utflykt.

Ingredienser
300 g nötfärs
1, 2 dl färska hackade basilikablad
2 ägg
2 msk Worcestershiresås
1,2 dl fullkornsströbröd
1 msk tomatpuré
1/2 finriven morot
1/2 finhackad gul lök
salt och peppar

2 ark färdig smördeg
1 msk vallmofrö

Gör så här
Värm ugnen till 200 grader.

Blanda färs, basilika 1 av äggen, worcestershiresås, ströbröd, tomatpuré, morot och lök i en medelstor skål. Smaka av med salt och peppar.

Ställ in blandningen i kylen (det hoppar vi över, eftersom vi faktiskt inte riktigt förstår vitsen med det om vi inte ska göra blandningen i förväg).

Dela smördegsarken på mitten (ca 10-12 cm breda).

Vispa det andra ägget lätt.

Dela korvblandningen i 4 lika stora delar. Lägg smördegen på ett bakplåtspapper och lägg färsblandningen på ena kanten av degen.

Pensla den andra sidan av degen med det lättvispade ägget och rulla över degen så du får en jämn rulle.

Pensa toppen med ägg och strö över vallmofrön. Dela i mindre rullar (vilket vi alltså hoppade över).

Lägg rullarna med degskarven nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt eller ugnsform.

Sätt in i ugnen i 20-25 min tills smördegen är gyllene.

Om du vill se fler recept jag hittat på australiensiska sidor har vi bl a Krämig vegansk gnocchi med soltorkade tomater och broccolini/sparrisbroccoli, Superfröschnitzel med parmesanblomkålsris och Marockansk kryddig fisk med couscous- och russinsallad.



2 kommentarer Lägg till din

Lämna en kommentar