Nourish Plate

En ”Nourish Plate” (betyder ungefär ”näringsgivande tallrik”) ska bestå av nyttiga, goda och färgglada ingredienser, den ska gå snabbt att slänga ihop och innehålla olika texturer. Det här receptet kommer från The Healthy Hub.

Ingredienser för 4
200 g okokt quinoa
400 g laxfilé, färsk
2 rivna morötter
1 ask cocktailtomater, halverade
9,5 dl ruccola – vi använder en 65 g påse
2 tunnskivade äpplen
1 tunnskivad avokado
0,5 knippe dill, finhackad
40 g valnötter – osaltade jordnötter hos oss för det finns hemma
80 g fetaost – vi använder Apetina Vitost 3%
40 g pumpafrön
2 msk rödvinsvinäger

Gör så här
Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Ställ åt sidan.

Lägg under tiden de övriga ingredienserna på en tallrik. Du kan blanda ihop den eller lägga dem separat.

Tillaga laxen och servera den smulad över tallriken.

Ringla rödvinsvinäger över tallriken och servera. Enjoy!

Flera liknande på rätter kan du bl a titta på här – Oxfilésallad med asiatiska smaker, Nyttig soppa med broccoli, zucchini, purjolök, feta och frön och Sallad med kräftstjärtar, ägg, avokado, lime och keso med stenbitsrom.

3 kommentarer Lägg till din

Lämna en kommentar