Älgkorv med grönsaker – allt-i-ett

Att lägga alla ingredienser till middagen i en långpanna ger minimalt med disk och minimalt med tid vid spisen. Så enkelt och smidigt.

Här väljer vi att använda älgkorv, men det går självklart med vilken korv som helst. Du kan också lägga till eller dra ifrån precis som du vill när det gäller grönsakerna samt välja vilken örtkrydda du vill.

Härligt gott!

Ingredienser för 4
300 g älgkorv skurna i 2 cm tjocka skivor – eller annan korv du gillar
200 g broccoli skuren i mindre bitar
300 g blomkål skuren i mindre bitar
1 gul paprika, urkärnad och skuren i mindre bitar
1 röd paprika, urkärnad och skuren i mindre bitar
2 morötter skurna 0,5 cm tjocka slantar
1 röd lök skuren i klyftor
2 skivade vitlöksklyftor

2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk torkad timjan
salt med låg natriumhalt och nymalen peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg alla ingredienser ”huller om buller” i en bakplåtspapperklädd långpanna eller stor ugnsform.

Blanda olivolja, balsamvinäger, timjan, salt och peppar i en skål och ringla det över korven och grönsakerna.

Blanda om ordentligt.

Sätt in mitten av ugnen i 15 min. Lägg över litet ugnsfolie och sätt in i ugnen igen i 5-15 min tills grönsakerna är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd.

Servera och smaklig måltid!

Vildsvinsfärsbiffar i ajvar- och tomatsås med svenska kvarngryn, Rådjursgryta med enbär, kantareller och ädelost och Viltfilé med ugnsbakade grönsaker, svampsås och mormor Hildas rårörda lingon i vår tappning med mindre socker är några fler recept vi lagat med vilt.