Tacopizza med kycklingbotten

När jag hittar det här receptet hos Mind Body Green och ser att det är en pizzabotten gjord på kycklingfärs tycker jag att det låter så spännande att vi bara måste prova. Sagt och gjort.

Det blir en massa vätska kvar efter att botten gräddats första gången, men det är bara att hälla av det och när osten kommer på och smälter i andra gräddningen så håller pizzan ihop finfint.

Vi väljer en tacosalsa med litet sting i. Vill du göra din egen tacosals kan du kika här.

Supergott!

Ingredienser för 6
450 g kycklingfärs
1,5 dl riven parmesan
1,5 dl riven mozzarella
1 msk chilipulver
2 tsk spiskummin
1 tsk paprika
1/4 tsk svartpeppar
1/4 tsk vitlökspulver
1,5 dl tacosalsa – vill du göra egen kan du kika här
1,5 dl riven ost – vi använder en med 11% fetthalt
0,5 dl skivade svarta oliver
1 halv tomat, urkärnad och skuren i små bitar
2 msk färsk, hackad koriander

Gör så här
Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper i en form eller på en plåt.

Blanda kycklingfärs, parmesan, mozzarella, chilipulver, spiskummin, paprika, peppar och vitlökspulver i en bunke.

Blöt dina händer (så blir det inte lika kladdigt) och pressa ut färsmixen till en cirkel på ca 35-36 cm i diameter. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

Ta ut ur ugnen och bred på salsan. Toppa med riven ost, oliver och tomater och sätt in i ugnen i ytterligare ca 15 min tills osten ”bubblar” och har fått fin färg eller tills pizzabottnen har en innertemperatur på minst 72 grader (det är kyckling, så det är viktigt).

Garnera med koriander (eller någon annan ört om du inte gillar koriander) och låt pizzan svalna i ca 10 min innan servering.

Chow mein på kycklingfärs med sötpotatisnudlar, Nachokycklingtallrik med hemgjord tacokrydda och guacamole och Kycklingbacontäckt kycklingfärslima med getoststuvade rödbetor och sparris är några andra exempel på rätter med kycklingfärs vi lagat.