Ugnsbakad torskfilé – rödstrimma i vårt fall – på äppelbädd

I originalreceptet används torskfilé, men vi väljer att använda rödstrimma i vår variant.

Schalottenlök, dragon, citron och ingefära ger smak åt den ugnsbakade fisken och det är väldigt fräscht med de currystekta äpplena till.

Vi använder svenska äpplen, Discovery, och engelsk curry. Vill du kan du blanda ihop din egen curry och här finns flera förslag på hur.

Smakrikt och trevligt!

Ingredienser för 4
500 g torskfilé eller annan vit fisk
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 tsk hackad färsk dragon
1 citron, saften
2 msk riven färsk ingefära eller 1 tsk mald torkad
2 dl vispgrädde – vi använder matlagningsgrädde 10%

Currystekta äpplen
4 äpplen
25 g smör – vi använder osaltat
2 tsk curry

Servering
1 näve rucola
citronklyftor

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. 

Finhacka löken och vitlöken. Hacka dragonen. 

Lägg torsken i en ugnsfast form, ca 30×18 cm, och strö över lök, vitlök, pressad citronsaft, ingefära och dragon. Häll över grädden och tillaga i ugnen, 15 minuter. 

Currystekta äpplen: Skala och skär äpplena i klyftor. Stek dem i smöret och rör ner curry när äpplena börjar mjukna. 

Servera fisken ovanpå äpplena med lite rucolasallad och citronklyftor till.

Vad mer kan du göra med rödstrimma? Vi har gjort t ex Ugnsbakad rödstrimma samt svamp- och grönsaksmathavre med asiatiska smaker, Smörrebröd med pankopanerad rödstrimma och remouladsås och Ugnsbakad fisk med potatis och sparris i paket – allt-i-ett.

6 kommentarer Lägg till din

  1. Vin, mat, Alsace skriver:

    Gott! Måste testas någon gång.

    Gilla

    1. Cia skriver:

      Kul att du testade.

      Gilla

Lämna en kommentar