Nu var ju vi i Andalusien, inte i Baskien, men den här riktigt goda och lättlagade grytan kan du äta varsomhelst i världen. Så mycket smak, väldigt mättande och allt tillagas i samma kastrull. Sånt gillar vi!

Receptet kommer från BBC Good Food och är beräknat för 4 personer.
Ingredienser
1 msk olivolja
3 urkärnade paprikor i olika färger, skurna i strimlor
1 skivad stor lök
400 g skalad och halverad färskpotatis
2 tsk rökt paprika
2 skivade vitlöksklyftor
2 tsk timjan
1 burk krossade tomater
4 laxfiléer
1 msk färsk hackad persilja (valfritt)
Gör så här
Värm oljan i en stor kastrull och lägg i paprikan, löken och tomaterna. Låt dem fräsa under omrörning i ca 5-8 minuter.
Tillsätt paprikapulvret, vitlöken, timjan och tomater och låt det koka upp. Rör om och, lägg på ett lock och sänk värmen och låt det sjuda i 12 minuter. Tillsätt litet vatten om såsen verkar för tjock.
Smaksätt grytan och lägg laxen överst med skinnsidan neråt. Lägg tillbaka locket och låt det sjuda i ytterligare 8 minuter tills laxen är genomkokt. Strö över persiljan (om du vill) och servera.
Fler recept med lax? Kika på t ex Lax, tomat, rödlök och potatis i ugnsform med fänkåls-, äpple och schalottenlökssallad med senapsfraiche, Spansk lax- och potatisgryta och Rosépepparlax med pressgurka och äppeltzatziki.
Gott och enkelt. Precis sådan mat man letar efter alla de vanliga dagar som kallas vardag.
GillaGilla